Star WreckRautataivasYhteisö - osallistu keskusteluunVideotKauppa - osta kamaa
Star Wreck: In the Pirkinning
In FinnishIn English

In the Pirkinning?

Elokuvassa nähdään takuuvarmasti Suomen suurimman avaruustaistelut Star Wreck: In The Pirkinning on eeppinen scifiparodia, joka tekemiseen kului viideltä Tamperelaiselta opiskelijalta ja satapäiseksi kasvaneelta avustajajoukolta seitsemän vuotta. In the Pirkinning on ensimmäinen suomalainen elokuva, jossa nähdään runsaasti laadukkaita tehosteita, avaruustaisteluita ja häpeilemätöntä toimintaa scifi-ympäristössä.

Elokuva julkaistiin elokuussa 2005 DVD:llä ja internetissä lokakuun alusta. Sen jälkeen se onkin ladattu yli neljä miljoonaa kertaa, mikä tekee siitä kaikkien aikojen katsotuimman suomalaisen elokuvan maailmalla.

Vaikka elokuvassa tehdään parodiaa kuin satiiriakin niin Star Trekistä kuin Babylon 5:stä, on se kuitenkin kasvanut omaksi elokuvakseen, joka toivottavasti tarjoaa viihdettä niin sci-fi-faneille kuin siihen perehtymättömillekin.


Mistä se kertoo?

Star Wreck: In the Pirkinning ei ole keskiverto scifiparodia, joka olisi suunnattu vain Star Trekin ja Babylon 5:n faneille. Vaikka se naureskeleekin tutuille scifisarjoille ja -elokuville, on sen tarkoitus olla hauskaa ja viihdyttävää katsottavaa kaikillehuumorin ja toiminnan ystäville.

Star Wreck: In the Pirkinningin alussa avaruusalus Potkustartin kapteeni Pirk miehistöineen on haaksirikkoutunut 2000-luvun alun maapallolle - Pirkin näkökulmasta katsottuna menneisyyteen. Vaikka he pelastivatkin maapallon vihamielisten muukalaisten hyökkäykseltä, eivät asiat suju kovinkaan hyvin. Pirkin päiväohjelmaan kuuluu lähinnä hampurilaisten syömistä, eivätkä naisetkaan oikein usko kun hän kertoo olevansa avaruussankari tulevaisuudesta.

Kun ihmiskunnan tulevaisuus alkaa näyttää entistä synkemmältä kehittää Pirk kyseenalaisen suunnitelman, jolla turvata ihmiskunnan tulevaisuus...

Ketkä sen tekivät?

Elokuvan on tuottanut Samuli Torssosen johtama pieni ydinryhmä, mutta ympärilleen se on kerännyt runsaan tukijoukon, joka koostuu sekä harrastelijoista, että ammattilaisista.
Vaikka tätä voikin kutsua amatöörielokuvaksi, niin amatöörijälkeen ei olla tyydytty;. Kaikessa on pyritty tekemään parasta mahdollista jälkeä, vaikka se välillä vaatisin pään puskemista harmaaseen kiveen.
Amatöörimäisyyden tuoma vapaus on myöskin voimavara - kun elokuvaa tehdään omalla ajalla ja vähällä rahalla ei ole varaa kangistua kaavoihin. Siksipä meitä ei pelota käydä sellaistenkaan kohtausten ja juonien kimppuun, joiden toteuttaminen tuomittaisiin helposti mahdottomaksi.

Miksi ja miten se on tehty?

Suomen suurimmat räjähdykset Tuskin olisimme koskaan uskaltaneet, taikka voineetkaan, aloittaa tämän mittakaavan tuotantoa ellei Samuli olisi ehtinyt niittää mainetta aiemmilla, internetissä julkaistuilla, Star Wreck -leffoilla. Vaikka Star Wreck -sarja onkin tutuin scifi-harrastajien piirissä, niin kerrotaan leffoista nautitun niin yläasteilla ympäri suomen, kuin Nokian toimistoillakin. Ovatpa elokuvat saaneet mainetta ulkomaillakin. Innokkaimmat harrastajat jopa puuhaavat omia Star Wreck -sarjojaan.
Tämä suosio on auttanut ennenkaikkea tukiporukan kokoamisessa, sekä tietysti antanut luottamusta omiin kykyihin, jos kerran niinkin monet ihmiset ovat aiemmista elokuvista pitäneet, täytyy niissä olla jotain tehty oikein.

Mitä seuraavaksi?

Potkustart telakalla Star Wreck: In the Pirkinning on valmis. Tarkoituksena oli saada elokuvalle mahdollisimman paljon katsojia ja siinä onnistuttiin yli odotuste.

Mutta, tuleen ei jäädä makaamaan, vaan lisää on tulossa. Vuonna 2005 perustettiin Tuotantoyhtiö Energia, jonka kautta lähdetään tuottamaan seuraavaa elokuvaa. Varmimmin pysyy kärryllä tilaamalla uutiskirjeen ja lukemalla blogia.