Star WreckRautataivasYhteisö - osallistu keskusteluunVideotKauppa - osta kamaa
Star Wreck: In the Pirkinning
In FinnishIn English
Samuli Torssonen, Luoja & tuottaja

Samuli on kaiken pahan alku ja juuri. Hän aloitti Star Wreckien tekemisen jo vuonna 1992, vaikkei silloin vielä osannutkaan aavistaa mihin se seuraavan kymmenen vuoden aikana johtaisi. Samulin vastuulla In the Pirkinningissä olivat niin editointi ja erikoistehosteet, kuin myös rahoitus ja porukan pitäminen kasassa. Niin ja luonnollisesti Samuli toimi elokuvan pääkäsikirjoittajana yhdessä Rudin kanssa. Parhaillaan tämä tamperelainen tuottaja, toimitusjohtaja ja 3D-velho työskentelee uuden elokuvansa Rautataivaan parissa.

Email: samuli.torssonen@starwreck.com IRC: Pirk

Timo Vuorensola - Ohjaaja

Timo on elokuvaohjaaja Tampereelta. Star Wreck: In The Pirkinning oli hänen ensimmäinen kokoillan elokuvansa, mutta sitä ennen hänet on nähty eräissäkin harrastelija- ja amatöörielokuvissa joko näyttelijänä tai ohjaajana. Kiinnostus ohjaamiseen ja kuvalliseen ilmaisuun heräsi joskus herkkinä teinivuosina ja kiinnitys Wreck-miehistöön tapahtui vuoden 1996 kesällä, kun ensimmäiseen näyteltyyn Wreckiin haettiin Dwarfin rooliin ”pitkää ja kovaäänistä tyyyppiä”. Wreckin jälkeen Timo jatkaa edelleen saman työryhmän kanssa seuraavan elokuvansa Rautataivaan parissa, niin ikään ohjaajan pallilla.

Email: timo.vuorensola@starwreck.com IRC: LeonBlank

Atte Joutsen - Apulaisohjaaja

Atte kertoo: "On ollut ilo seurata Star Wreckin kehittymistä autotallituotannosta näyttäväksi sci-fi eepokeksi. Timo pyysi minua mukaan In The Pirkinningiin pieneen sivurooliin joskun 1999. Nykyään minulla on sormet pelissä vähän kaiken kanssa, mikä liittyy tähän elokuvaan. Vaikka minullakaan ei ole varsinaista koulutusta elokuvien tekemiseen, olen huomanut että usko siihen mitä tekee voi viedä pitkälle. Kuudes osa tästä sarjasta näyttää mihin pienikin ryhmä pystyy nykytekniikan ja päättäväisyyden avulla."

Email: atte.joutsen@starwreck.com

Sami Aho-Mantila - Kameramies

Sami on se, joka tässä projektissa kantaa taakkaa harteillaan - kirjaimellisesti. Kuvauksissa kamera löytyy yleensä joko jalustalta tai Samin olkapäältä ja kymmenen tunnin lokaatiokuvausten jälkeen alkaa moderni DV-kamerakin tuntua varsin raskaalta. Siviilissä Sami on varsin mysteerinen, mutta hänen kerrotaan olevan innokas elokuvaharrastaja.

Esa Jaatinen - Ääniteknikko / Muusikko

Esalle musiikki on aina ollut osa elämää. "Peruskoulun aikana kävin musiikkikoulun, jossa sai perustiedot musiikin teoriasta ja varsinkin klassisesta musiikista. Sittemmin klubimusiikki jäi soimaan päässä, ja aloin itse tuottamaan tietokoneella ensimmäisen äänikortin saatuani joskus 90-luvun puolivälissä. Nykyään elokuvamusiikin rinnalla oma tuotanto on hieman rankemman tekno/goa -vaiheen jälkeen siirtynyt soul- ja jazzvaikutteiseen housemusiikkiin. 'Musiikissa täytyy olla sielua ja syvyyttä'."

Tapani Siirtola - Muusikko

Tapani aloitti kitaransoiton opiskelun seitsemänvuotiaana Seinäjoen musiikkiopistossa. Sitä kestikin kahdeksan vuotta ja samalla heräsi kiinnostus säveltämiseen. Star Wreckin tekemiseen Tapani tutustui statistina yksissä lukuisista Tampereen Teknillisen Yliopiston Festia-rakennuksen kuvauksissa, minkä jälkeen kiinnostus elokuvamusiikkiin johti säveltämään ison osan elokuvan musiikeista. Elokuvamusiikin puolelta Tapani pitää eräänlaisena idolina Hans Zimmeriä, minkä lisäksi hänen musiikkimakuunsa kuuluu klassinen sekä metalli. Nykyään Tapani työskentelee yhdessä muusikkoystäviensä kanssa perustamassaan äänistudiossa Adamantium Studiosilla Tamperella tuottajana ja säveltäjänä, ja hänellä – kuten koko Adamantium Studiosin porukalla – on näppinsä pelissä myös Energian seuraavan elokuvan, Rautataivaan, musiikeissa.

Email: tapani@adamantiumstudios.com WWW: www.adamantiumstudios.com

Rudi Airisto - Käsikirjoittaja

Rudi on Wreck-sarjan veteraanikäsikirjoittaja, jota saa syyttää lähes kaikkien tähänastisten leffojen (poikkeuksina 1 ja 4½) ontuvista juonikuvioista ja luokattomasta huumorista. In the Pirkinningin kässäri syntyi osittain etätyönä Englannista käsin, joskin sitä hiottiin myös koko tiimin voimin Tampereella. Erityisen lämmöllä Rudi muistelee kertaa, jolloin hän sattui kuvausten aikaan istumaan iltaa kavereidensa kanssa eräässä irkkupubissa. Timo halusi hiukan muuttaa menossa olevaa kohtausta, eikä siinä sitten auttanut kuin sanella uudet repliikit kännykkän kautta...

Jarmo Puskala - Käsikirjoittaja / Webmaster

armo päätyi mukaan Wreckiin kun Samuli etsi uutta näkökulmaa käsikirjoitukseen In the Pirkinningin ollessa vielä aivan alkuvaiheissa. Siitä lähtien Jarmo olikin aktiivisesti mukana käsikirjoituksen työstössä ideoimassa, kommentoimassa, viilaamassa, valittamassa ja kirjoittamassa. Sen lisäksi häntä voidaan suurelta osin pitää vastuullisena näiden sivujen toimivuudesta – tai toimimattomuudesta. Tuotantoyhtiö Energian seuraava pitkä elokuva Rautataivas perustuu Jarmo Puskalan alkuperäisideaan, ja Jarmo on mukana aktiivisesti elokuvan käsikirjoitustyöryhmässä.

Email: jarmo.puskala@starwreck.com IRC: Rigi

Eki Halkka - Tekninen konsultti

Eki on projektissa mukana jälkituotannon ja 3D-grafiikan asiantuntijana. Hän myöskin mallinsi ensimmäisen version Potkustartin komentosillasta. Ekin kädenjälkiin voi törmätä monissa tv-ohjelmissa ja mainoksissa, kutenHockey Night ja Formula 1 -lähetykset MTV3:lla.

WWW: http://www.kolumbus.fi/erkki.halkka/

Satu Niemi - Pääpuvustaja

WWW: www.luonnotar.net